Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Blok Gallery

Negovan Isaković je rođen 1956. u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na FPU u Beogradu 1988. Priredio je više samostalnih izložbi. Član je ULUS-a.Živi i stvara u Beogradu.

 


"To je jedno slikarstvo koje pored svega ima dopadljivost. Ove žive boje i čudni oblici i dilema koju stvaraju, čine elementarni osećaj pripadnosti! Ima nešto blisko, to blisko može biti dopadljivo samo na način napred objašnjen. Na način duboke složenosti svih svesnih poteza koji su unešeni u realnost. Izbegava realnu ikonografiju.



Na izgled, izbegava čitav stvarni svet, sve, da bi na izgled nerazumljivim simbolima, sugerisao bitno stanje realnosti, koja je duboko poremećena pretnja haosa – životu, pretnja egzistencije. To je znak jedne visoke intelektualne nadgradnje, znak suštinske kreativnosti daleko od toga da vam pruža sliku prividne dopadljivosti realnog stanja i zadovoljavanja sa nivoom svesti tog stanja.



Dao je sebi težak zadatak, rizik, no baš je u tome najviše profitirao, jer je dostigao najviši nivo, sinteze osećajnosti izražajnosti svoje ličnosti bez banalnih metafora. Birtajući ambivalentne simbole, slike traže breme i drugo vreme. Traže suživot. Nadamo se da će doći vreme da ih bliže i jasnije sagledamo."



Izvod iz teksta o slikama Negovana Isakovića - Đorđe Kadijević


Portfolio Blok Galerije


Datum objavljivanja: 17.06.2008.