Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Biti čovek

Izložba Andree Ivanović Jakšić u Arte Galeriji biće otvorena 15. avgusta u 19 časova. Na izložbi pod nazivom „Biti čovek“, dobitnica ovogodišnja prve nagrade NAF, predstaviće instalaciju - objekat velikih dimenzija, po kojem izložba nosi naziv.


 


Umetnica navodi da ovaj rad teži da natera posmatrača na razmišljanje o životu kroz njegovo suočavanje sa smrću. Niz prikazanih fotografija „čoveka“ u različitim stupnjevima života, počev od detinjstva, navodi na misao o prolaznosti, govoreći o smrti (ili podsvesnom strahu od smrti) kao najvećem pokretaču života.


Predstavljeni konceptualni rad biće praćen video prezentacijom sa ostalim Andreinim radovima, ali i crtežima i slikama manjih formata koji će biti izloženi na prodaju u galeriji. Izložba će trajati do kraja avgusta.


Andrea Ivanović Jakšić rođena je 1979. godine u Slavonskom Brodu. Godine 2005. diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a trenutno je apsolvent na magistarskim studijama na odseku za crtanje. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama, a ovo joj je šesta po redu samostalna izložba.


 



Datum objavljivanja: 11.08.2009.