Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bioskop budućnosti

Osmog februara, beogradskom premijerom dva domaća animirana filma, urađena u 3D kompjuterskoj tehnologiji, otvara se prvi domaći digitalni bioskop, "Jadran 2K DLP " na Trgu Republike.

 


Tokom protekle godine stekli su se uslovi za jedan ovakav super događaj na beogradskoj bioskopskoj sceni: prvo, privatizacijom mreže Beograd Filma, a zatim i kompletiranjem dva srpska prvenca: "Film Noir", našeg prvog dugometražnog animiranog filma u režiji Srđe Penezića i Riste Topaloskog, kao i filma srednje metraže, "Janitor" autora Nikole Vulovića. Vraćanjem u opticaj jednog od beogradskih legendarnih bioskopa, ali sada kao najmodernijeg "Digital Cinema" bioskopa, g-din Nikola Đivanović počinje da ispunjava obećani program modernizacije i obnove bioskopske mreže u centru Beograda.


Kupovinom najmodernijih digitalnih projektora 2K DLP formata iz Kanade, zatim redizajniranjem sale u pravi butik bioskop u kome će biti i posluženja hranom i pićem tokom projekcija. "Dok Ian Mckellen igra Richarda III, na 10 metara od vas, vi pijuckate chardonnay i grickate chips. Zasto i bioskopi ne bi mogli da budu takvo zadovoljstvo?", kaže Nikola Đivanović.


 


Datum objavljivanja: 04.02.2008.