Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

BIO MOST

Multimedijalni centar „Led Art“ (MMC „Led Art“) poziva sve zainteresovane da prisustvuju realizaciji performansa BIO MOST, koji će se izvesti u subotu 9. jula sa početkom u 18h. kod Varadinskog mosta.


 


Performans BIO MOST je četvrta aktivnost u sklopu projekta ReKAPITULACIJA, koji obuhvata tridesetogodišnje delovanje umetničkih grupa Led Art, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom.



BIO – MOST: NOVOSADSKI SUVENIR 2000-2022



PROIZVODI LED ART-a SA DUGOM TRADICIJOM POSTOJANJA

KONZERVIRANI SERTIFIKOVANI PROIZVODI

100 % RAZGRADIV MOST



Bio most, akcija-performans prvi put je izveden na godišnjicu rušenja Varadinskog mosta na novosadskoj Ribljoj pijaci 1. aprila 2000. godine. Na tezgi su se nalazilii upakovani delovi pronađenih ostataka mosta koji je u bombardovanju srušen 1999. godine.

Učesnici performansa su bili: Nikola Džafo, Dragan Živančević, Vesna Grginčević, Ratko Radivojević, Srđan Veljović, Nataša Tomić-Veljović, Art Circus i Zec Beli.

Nakon 2000. godine, ova akcija se iznova ponavlja na godišnjicama rušenja mosta, kao opomena, sećanje i ujedno poziv na mir. U formi suvenira, lepo dekorisani i  upakovani ostaci mosta i razglednice sa prikazom srušenog mosta postaju umetnički produkt koji sugeriše na strašne događaje koji su se događali tokom devedesetih godina, a na koje grupa MMC „Led Art“ odgovara umetničkim akcijama i izlaskom na ulicu.

* BIO - a) skr. od prideva biološki; b) prošlo vreme pomoćnog glagola biti



Realizaciju projekta ReKAPITULACIJA su podržali Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Gradska uprava za kulturu Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.



Sve aktivnosti u sklopu projekta ReKAPITULACIJA možete pratiti na oficijalnom sajtu: https://sokzadruga.com/ i društvenim mrežama fejsbuk: https://www.facebook.com/art.klinika instagram: https://www.instagram.com/sokzadruga/ i tviter: https://twitter.com/sokzadruga


 



Datum objavljivanja: 07.07.2022.