Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Biljana Novaković: Igra

Atelier DivArt, Kosančićev venac 3. četvrtak 16. jun u 19h otvaranje izložbe
Biljane Novković „Igra“ retrospektivna izložba Izložba traje do 28. juna


 


Atelier DivArt predstavlja samostalnu izložbu akademske slikarke Biljane Novković. Predstavljene su štafelajne slike - ulja na platnu gde je evidentna Biljanina ljubav prema boji, paleta je raznolika. Bogatstvo emocija, boja, misli, osećanja, slikarska veština i bujan talenat slikarke Biljane Novković iznedruju zapažena likovna ostvarenja u kontinuitetu. Ove slike čuvaju tradiciju slikarstva uspešno je vezujući sa savremenim dobom.



“Slikarske predstave na slikama Biljane Novković su raznovrsne, opredeljuje se za stvarne trenutke, slika portrete, mrtve prirode i pejzaže. Ovi tradicionalni slikarski motivi obrađeni su na autentičan i već prepoznatljiv način. Umetnica bira specifične kadrove motiva koji slika, uveličava ga i centrira na svom slikarskom platnu time postiže autentičnost ostvarenja. Sada prepoznatjivi motivi iz istorije umetnosti dobijaju savremeni pečat i duh vremena u kojem su nastali. Upotpunjeni su tonovima iz palete koja je nastala u našem vremenu koju umetnica hrabro koristi i tka u svoja platna.“ (Iz teksta kataloga, Slavica Obradinović, istoričar umetnosti)





Biljana Novković, rođena u Beogradu, 1973. godine. Završila master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Vojislava Todorića 1997 godine. Magistrirala je kod prof Anđelke Bojović 2009 godine. Priredila je sedam samostalnih izložbi, učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS - a, živi i radi u Beogradu.


 



 


Datum objavljivanja: 14.06.2022.