Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Biljana Đurđević: Tamna je šuma

Javno vođenje kroz izložbu "Tamna je šuma" i razgovor sa umetnicom Biljanom Đurđević. Subota, 1. decembar, 2012. godine u 13. časova. Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd.


 


Na izložbi umetnice Biljane Đurćević biće predstavljene tri nove slike, od kojih je jedna poliptih Tamna je šuma po kojoj izložba i nosi naziv. Pored slika, umetnica će po prvi put publici predstaviti svoj rad u novoj tehnici animacije. U skladu  sa dosadašnjim stvaralaštvom Biljane Đurđević koje je nesumljivo utemeljeno na proučavanju klasičnog slikarstva, njegovih motiva i obrazaca  nastao je i koncept ove izložbe zasnovan na inkunabuli iz 15. veka koja se bavi međuljudskim odnosima i filozofijom. Isti principi iskazani u inkunabuli mogu se nadovezati na današnje vreme.



Biljana Đurđević (1973) je diplomirala 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu magistrirala je 2000. godine



Od 1998. godine samostalno je izlagala u Beogradu kao i evropskim umetničkim centrima u Bugarskoj, Sloveniji, Nemačkoj i Švedskoj. Od 2002. godine učestvovala je na velikom broju grupnih izložbi širom sveta u Grčkoj, Albaniji, Španiji, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Norveškoj, Rusiji, Kini, Americi i Australiji.



Umetnica živi i stvara u Beogradu i zaposlena je od 2009. godine na Fakultetu likovnih umetnosti.


 



Datum objavljivanja: 28.11.2012.