Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Biljana Cincarević: Back to Basics

U četvrtak 5. novembra u 19 časova O3one ArtSpace, Uzun Mirkova 10., otvara vrata izložbe Biljane Cincarević BACK TO BASICS. Izložba je otvorena do 17. novembra.

 



 


BACK TO BASICSnajavljujenovu fazu u slikarstvu Biljane Cincarević, nagoveštenu prethodnom izložbom Holy Femininity. Biljanin razvojni put,od predstavljanja primarnih seksualnih instikata, preko suptilnijih stanja,ovom izložbom ukazuje na potrebu za rešavanjem disbalansa između materijalnog iduhovnog postojanja.



Biljana Cincareviće se kroz svoje radove pita dali je sveta žena iz prošlosti ostajala sveta i u svakodnevnim životnimsituacijama... Na Biljaninim slikama žena sa oreolom je predstavljena urazličitim savremenim kontekstima -  naduhovnom putu i u njujorškom metrou, na plaži, dok zagledana stoji na terasi...Na ovaj način, Biljana skreće pažnju na božanstvenost žene i, od običnih - pravisvetice. BACK TO BASICSpoziva na povratak duhovnom kao neodvojivom delunašeg materijalnog postojanja.



Biljana Cincarević je slikarka i konceptualnaumetnica koja je izlagala na svetskim sajmovima umetnosti i predstavlja deomeđunarodne umetničke scene. Izjašnjava se kao stanovnica sveta. Svojimaktivizmom na polju ljudskih i socijalnih prava je značajno doprinela novomlicu Srbije. U slikarstvu se izražava u maniru modernog realizma, dok u svomkonceptualnom radu kritikuje religiju i uvodi spiritualnost u svoju umetnost.



Više o umetnici pronađite na www.biljanacincarevic.com.


 



Datum objavljivanja: 04.11.2015.