Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

BIG projekat u Magacinu

Projekat BIG Kluba Mladih Arhitekata se izvodi u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom u Beogradu. Osmišljen je tako da u prvi plan stavlja angažovanje i međusobnu saradnju studenata na realizaciji svih etapa ovog projekta.

 


Cilj projekta BIG jeste da se prikaže dugogodišnja produkcija ideja koja ostaje neprikazana nakon rada na fakultetu. Ideja je da se prikaže kvantitet rada koji zahtevaju studije arhitekture od prosečnog studenta, sati uloženog truda kao i produkcije nerealizovanih arhitektonskih i urbanističkih rešenja. Takođe, ovaj projekat treba da prikaže širem krugu javnosti količinu  kreativnosti koja postoji među mladim arhitektama, a stručnoj javnosti ponudi drugačiji pogled na moguća rešenja iz oblasti arhitekture i urbanizma. Ovom prilikom je namerno izbegnuta konvencionalna podela na "najbolje" i one koji to nisu, jer je činjenica da će se svi ti studenti, pre ili kasnije, naći na tržištu.



Izložba rezimira određene aspekte rada na arhitektonskom projektu, koji su neophodni i kompleksni, a nemaju atraktivnost koju nosi finalni proizvod procesa. Tako da na izložbi dolazi do sučeljavanja "atraktivnih" i "neatraktivnih" segmenata projekta.



Po završetku izložbe, najveći deo postavke će biti poslat na reciklažu. Izložba traje do 25. maja 2008.


BIG TIM: Alen Spahić, Marko Gavrilović, Vladimir Nećakov, Anđelka Cvetković, Aleksandra Ćeranić, Ivana Gajić, Marina Živković, Jovana Grujevska, Zorica Medjo, Marija Ratković Saradnik: Ivana Ibraimov


 


Datum objavljivanja: 22.04.2008.