Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bez mere , Josifović & Tadić

Izložba "Bez mere" sastoji se od digitalnih printova velikih dimenzija, koji su aplicirani na staklene fasade Velike galerije. Autori izložbe su Maja Josifović i Dimitrije Tadić. Otvaranje je 18. septembra u 18h.

 


Izložba Bez mere sastoji se od digitalnih printova velikih dimenzija, koji su aplicirani na staklene fasade Velike galerije. Naziv izložbe preuzet je od istoimenog dela Marka Ristića iz 1928. godine i ukazuje na ultimativnu predaju sopstvenim idejama, idealima, vizijama i željama. Tako galerija postaje ne samo prostor na kojem se dešava specifična in situ intervencija, već se ona povezuje sa mestom gde se te vizije i želje realizuju. Reč je o predelu koji funkcioniše kao mesto-vreme označeno potragom za zaboravljenim (imaginarnim) životom. Motivi radova referiraju na raskoš baroka, a barokni pristup prisutan je i u načinu tretiranja staklenih fasada galerije, kao membrane koja oživljava komunikaciju između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

Izložba Bez mere deo je projekta Velike strasti , koji se sastoji od nekoliko izložbi i događaja koje će Maja Josifović i Dimitrije Tadić realizovati tokom septembra, oktobra i novembra ove godine u Beogradu (DKSG, SULUJ, Kolarčeva zadužbina) i Novom Sadu (Šok galerija).

 

Maja Josifović i Dimitrije Tadić od 2001. godine sarađuju na zajedničkim projektima – Evropizam (2001), Od sreće i od sna (2004), Istorijska čitanka (2005), On pruži svoje alabasterne ruke, Njegove ruke – labudova pesma na obali kristalnog jezera (2005), Zlatni presek opsene (2006).


 


 


Datum objavljivanja: 11.09.2008.