Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beogradski susreti

U galeriji Centra za grafiku od 6. marta otvorena je izložba grafika sa četvrte međunarodne grafičke radionice.

 


Na izložbi su prezentovana umetnička dela ostvarena stvaralačkim nabojem, podstaknutim kreativnim druženjem umetnika, učesnika četvrte Međunarodne grafičke radionice održane u radionicama Centra za grafiku od 2.- 11. septembra prošle godine u organizaciji Centra za grafiku.

Izložene grafike odisu spontanošću i svežinom, i istovremeno svedoče o individualnim stvaralačkim poetikama, o poštovanju najviših produkcijskih standarda, o duhu stvaralačkih sloboda, o dugogodišnjem grafičarskom iskustvu i sopstvenom odnosu umetnika prema mediju grafike.

 Pored šest izabranih umetnika iz Srbije Radionica je okupila  i značajne stvaraoce nordijskih zemalja i to iz Danske (Klavs Weiss, Kristian Egholm Bust&Inger Scharff), Finske (Taina Kokkonen, Annu Vertanen), Norveške (Hermann Isaksen ) Švedske (Lars Wikstrom), Grenlanda (Mikkel Zeeb), Islanda (Valgerdur Hauksdottir) i Srbije (Daniela Fulgosi, Marija Grahovac, Biljana Vuković, Miodrag Mlađović, Bojan Otašević, Dimitrije Pecić).

Odabrani umetnici, njih čеtrnаеstоrо, su značajni predstavnici svojih strukovnih udruženja, uglavnom su predavači na visokim školama, i zagovornici su ideja za ovakvu vrstu projekata.


 


Datum objavljivanja: 05.03.2008.