Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beogradski mesec fotografije 2023

U petak, 7. aprila u galeriji Funnel Contemporary Art (Dunavska 21) u 19h u okviru Beogradskog meseca fotografije otvaraju se dve zlozbe.

Felicia Simion - Homage to Brancusi



 


 


"Putovanje u središte zemlje" Kristine Fontasare

je fotografska metafora kroz podzemne i mitološke svetove, pećine, planin, reke i drevne šume Baskije u potrazi za Mari, vrhovnom božanstvu baskijske mitologije. Inspirisane knjigom Žil Verna "put u središte zemlje" umetnice i njena ćerka tokom izolacije za vreme kovida 19 otisnule su se na imaginarno putovanje kako bi preko mistične prošlosti simbolično očistile budućnost.



"Personalne perspektive" je zajednička izložba Elize Lupu (Rumunija) i Irene Fabri (Srbija)

Ovo je imtina priča odnosa ka sebi i okoline koja nas okružuje. Dok Eliza Lupu na osoben način gradi figurative kompozicije u enterijeru umetničkog studija gotovo glorifikujući ljudsko telo, Rena Fabri svojom serijom fotografija prati dve seste, njihovu bliskost i pitanje prirode njihovog susreta.



Izložbe traju od 7.aprila do 27.aprila 2023.



Sledeći dan, u subotu 8. aprila u Radisson Collection Hotel-u (Bulevar vojvode Mišića), u 19h otvara se izložba "Alternativna sopstva" Felisie Simion.

Izložba je fotografski zapis kroz sopstveno postojanje. Poznaja da ono sto nas ne ubije ne čini nas jačim već nas čini ranjivim i i krhkim. Podsećanje da napredujemo u potrazi za sopstvenim alternativnim sopstvima.



Izložba traje od 8.aprila do 14.maja 2023.



Više informacija o festival možete pronaći na stranici

www.belgradephotomonth.org


 



Datum objavljivanja: 06.04.2023.