Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beogradski izlog i LAMY

Dva brenda, beogradski i svetski, u zajedničkoj akciji Beogradski izlog i LAMY
u dogadjaju "Dizajn koji piše najbolje. LAMY". Četvrtak, 4. decembar u 18 sati - promocija/performans svetski poznatih LAMY olovaka sa srpskim tradicionalnim etno motivima.

 


Kompanija Officecom i Beogradski izlog Kulturnog centra Beograda od 4. do 18. decembra obležavaju dolazak poznatog nemačkog brenda LAMY na srpsko tržište organizacijom događaja "Dizajn koji piše najbolje. LAMY". U Beogradskom izlogu će biti postavljena instalacija sa tradicionalnim etno motivom, sastavljen od preko 1000 LAMY noto olovaka. Dolaskom na dogadjaj uverićete se kako od nemačkog dizajna nastaje poznati motiv iz srpske etno ikonografije. Takodje ćete videti kako izgledaju najpoznatije nemačke olovke koje su dobile svetske nagrade za dizajn, a koje na sebi imaju srpske etno motive, odnosno postati vlasnik jedne od tih olovaka koje su proizvedene u ograničenom tiražu od 1000 komada.


A baka Jana iz Braničevske oblasti je još u 19 veku, inspirisana prirodom, izvezla cvetni uzorak, ni ne sluteći da će tako postati prvi "dizajner" etno motiva koji je postao "zaštitni" znak naše kulturne baštine.


LAMY je nemačka kompanija sa tradicijom proizvodnje kvalitetnih olovaka od 1930. Proizvodi visokog kvaliteta koji odgovaraju potrebama ljudi koji cene dobar dizajn i pribor za pisanje, proslavila je Lamy kompaniju. Kredibilitet, kvalitet, inovativnost, funkcionalnost i moderan dizajn postali su sinonimi za Lamy. Godišnje se u sedištu fabrike u Hajdelbergu proizvede više od 6 miliona olovaka, koji se koriste u više od 65 zemalja širom sveta.




Najlepše se piše Beograd


Od 4. decembra posetioci će u Beogradskom izlogu moći da kupe i Lamy olovke posvećene Beogradu, sa porukom : Najlepše se piše Beograd. Olovke koje su upakovane u atraktivne ambalaže napravljene od recikliranog papira, mogu se nabaviti sa natpisom na ćirilici i na engleskom jeziku.


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 02.12.2008.