Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beograd u mojim snovima

Magistar slikarstva Vesna Karakaš održaće samostalnu izložbu, pod nazivom, "Beograd u mojim snovima" u galeriji Narodnog Univerziteta Braća Stamenković, od 1. do 14. septembra.

 


"Autorka je svojom izuzetnom nadarenošću i velikim teorijskim, kao i praktičnim znanjem uspela da da misao pretoči u čist crtež. Svaki od ovih njenih radova može se sagledati i kao nezavisni kasetirani segment, a ovi segmenti zajedno tek u celosti odaju utisak savršenstva pokreta, perspektive, pikturalnosti i osećaja za dubinu. Kovitlac i pozitivna energija, koji proističu iz ovoga, uvode posmatrača u posebnu dimenziju. Optička percepcija ističe formu i želju za novim istraživanjem smisla kako same umetnosti, tako i života.

Umetnica, koja u sebi nosi veliki stvaralački potencijal i ljubav prema Beogradu, ovaj put bira kolažni sistem gradacije samo kao pomoćno sredstvo, da bi nas podsetila na nemirni duh grada i njegovo nasleđe iz prethodnih stoleća. Ova izložba je plod višedecenijske edukacije, istraživanja i velikog uloženog rada,  kako na sebi  samoj, tako i na  polu stvaralaštva.    Beograd   je   tema    izložbe kojom je  grad dobio  na dar jednu odličnu izložbu,    koja   će   ostati   zapamćena   kao produkt stručnog rada, istraživačkog duha i ogromnog talenta. "


iz teksta Haire Jakovljević, istoričara umetnosti


Vesna Karakaš diplomirala je na Fakultetu primenjenih  umetnosti  i Ekonomskom  fakultetu  u Beogradu i završila   magistarske studije na Rektoratu umetnosti u Beogradu. Imala   je   niz   samostalnih   izložbi , a ova izložba  je dvadeset  peta  po  redu,  kao  i brojne kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu u brojnim muzejima i galerijama u Grčkoj, Bugarskoj, Makedoniji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori.... Učestvovala je na nizu likovnih kolonija u zemlji i imostranstvu u Zaječaru, Subotici, Makedoniji....


 


Datum objavljivanja: 28.08.2008.