Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beograd u kome stvaram 2020/2021

Kolektivna izložba „Beograd u kome stvaram 2020/2021” Otvaranje izložbe 27. avgusta u 19. časova u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije


 


Izložba „Beograd – grad u kome stvaram” autora projekta Marine Milovanović Kušić prvi put je organizovana 2014. godine i od tada se održavala svake godine, sve do prošle, kada je zbog kovida došlo do pauze. Upravo iz tog razloga ovogodišnja postavka obuhvata period od dve godine.



Na izložbi „Beograd – grad u kome stvaram 2020/21” publika će moći da uživa u delima likovne i primenjene umetnosti 65 autora, koje je izabrao stručni žiri. NJena posebnost je u tome što se na jednoj postavci mogu videti ostvarenja doajena srpske umetničke scene, ali i mladih autora koji su na početku karijera. Susret različitih senzibiliteta i likovnih izraza i bogatstvo raznovrsnih likovnih tehnika čini ovu izložbu izuzetno zanimljivom i nezaobilaznom za ljubitelje likovne i primenjene umetnosti.



U proteklom periodu bili smo suočeni sa neočekivanim situacijama koje su menjale naš život. Koliko je iznenadna epidemija uticala na umetničko stvaralaštvo? Da li smo bili produktivni, poput velikih majstora čija su mnoga dela nastala u doba kuge ili španske groznice? Da li umetnost u doba korone odslikava teskobnu stvarnost ili nas bodri i leči slaveći život? Odgovore ćete naći na novoj postavci izložbe „Beograd – grad u kome stvaram 2020/2021”, koju možete pogledati do 18. septembra.


 



Datum objavljivanja: 25.08.2021.