Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beograd Photo Project

Prezentacija Beograd Photo Project-a u okviru projekta Međunarodnog razvojnog programa za mlade strip crtače STRIP IT! Reks, Jevrejska 16, u petak 18. septembra u 20. časova.


 


25 mladih strip crtača iz Španije, Holandije, Srbije, Hrvatske i Češke (po 5 iz svake zemlje) lansiraju prvo izdanje STRIP IT!-a, u kojem će biti predstavljeni evropski super/anti heroji kao i njihove nesvakidašnje avanture koje su proizašle iz sudara i mikseva različitih kultura. U periodu od 17 -  27. septembra ovi mladi strip crtači će se susresti u Beogradu, a program njihovog boravka podrazumeva:




1- mnogo zajedničkog crtanja, fotografisanja i pisanja;

2- istraživanje različitih lica života grada i okoline;

3- neformalne lekcije o interkultunom dijalogu;

4- prezentaciju postignutih rezultata.




U petak 18. septembra ekipa STRIP-IT!-a će održati prezentaciju o Beogradu, a iz vizure svakog od gostujucćh umetnika. Program će se sastojati od 5 kratkih priča o Beogradu i biće propraćen video prezentacijom fotografija koje su umetnici u toku tog dana načinili. Glavni organizator projekta Gvido van Hengel će ispričati nešto više o samom projektu i o budućim planovima za ovu mrežu crtača stripova po celoj Evropi. Više informacija na sajtu http://www.strip-it.org/site/




Prezentacija počinje u 20 časova u Reksu. Ulaz besplatan!


 



Datum objavljivanja: 16.09.2009.