Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beograd grad svetlosti

Prvi festival svetla na području Balkana će kroz umetničke intervencije u prostoru, izložbe, predavanja i radionice pružiti novi doživljaj svetla i predstaviti drugačiju viziju grada.

 


Ove godine festival će upoznati Beograđane sa međunarodnom grupom Transnational Lighting Detectives, koja će svoj godišnji simpozijum održati upravo u Beogradu. Pored simpozijuma biće organizovana i radionica u kojoj će učestvovati studenti više beogradskih škola i fakulteta, stokholmske Laboratorije svetla i tokijske Umetničke akademije. U okviru radionice analiziraće se Beograd očima svetlosnih detektiva uz mentorsko vođstvo poznatih svetskih dizajnera svetla.


Festival svetla traje od 16. do 21. septembra i to na tri lokacije, PC Ušće, Arhitektonski fakultet u Beogradu i Magacin u Kraljevića Marka.


Program festivala obuhvata predavanje “Lighting Design for Environments, koje će početi 16. septembra na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, na kom će se do 18. septembra održati i radionica na temu ”Lighting Identity of Belgrade”. Od 19. septembra u PC Ušće održaće se simpozijum ”Transnational Lighting Detectives. Ceo festival se završava predstavljanjem evropskih festivala svetla pod nazivom ”Glow, Holandija”, ”Hansaflux, Estonija”, a mesto predstavljanja je  Magacin u Kraljevića Marka, od 20. septembra.


 


Datum objavljivanja: 21.08.2008.