Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Beli put u Francuskom kulturnom centru

Izložba "Pogled na francusko-belgijsku književnost : Beli Put u francuskom kulturnom centru", održaće se u periodu od 12. aprila do 1. maja , 2010. godine .

 


Izdavačka kuća "Beli Put" nastala 2005. godine, važi za jednu od najperspektivnijih na tržištu stripova i dečjih albuma. Veoma bitan deo njihove izdavačke politike čine prevodi albuma francusko-belgijske škole stripa. Beli Put ih štampa u karakterističnim, integralnim izdanjima, koja su vrlo brzo postala omiljena među čitalačkom publikom.


Izložba u Francuskom kulturnom centru sastoji se od najupečatljivijih scena i tabli stripova francusko-belgijske škole objavljenih od strane Belog Puta. Među njima se nalaze neka od najvećih dostignuća Devete umetnosti, kao što su :


Sambrovi  (Izler) / Sambre (Yslaire)


Bleksad (Gvarnido, Kanales) / Blacksad (Guarnido, Canales)


Tamo gde pogled ne dopire (Pon, Abolen) / Là où le regard ne porte pas (Pont, Abolin)


Kasta Metabarona (Himenez, Hodorovski) / La caste des Méta-Barons (Gimenez, Jodorowski)


Francuski kulturni centar će se, tokom ove izložbe, pretvoriti u mesto okupljanja ljubitelja stripa, poznavalaca i crtača.


U sredu 21. aprila 2010 biće održano predavanje o novim tendencija u svetu Devete umetnosti, uz učešće najeminentnijih poznavalaca stripa u Srbiji i uredničkog tima izdavačke kuće Beli Put.


Izložba će biti otvorena od 12. aprila do 1. maja ove godine, od utorka do petka od 12 do 18 sati, subotom od 10 do 15 sati. Francuski kulturni centar, Knez Mihailova 31.


 


Datum objavljivanja: 09.04.2010.