Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

BELEF 08 svečano zatvoren

U nedelju 3. avgusta 2008. svečano je zatvoren Beogradski letnji festival BELEF 08 izložbom Art2SitOn/Kauči - Gradski nameštaj kao umetnička intervencija.


 


Art2SitOn Ulični nameštaj postajao je vremenom upečatljiva komponenta nacionalnih identiteta. Određene lokacije postigle su visok stepen prepoznatljivosti po svom specifičnom dizajnu. Ovim festivalskim programom Beograd je dobio oko pedeset novih gradskih “klupa”, s tom razlikom što su pravljene od betona i što su urađene po predlošcima istaknutih beogradskih dizajnera i vizuelnih umetnika.


Klupe su postavljene u različite javne prostore, pre svega tamo gde postoji stvarna infrastrukturna potreba za njima (šetališta duž obe obale Save, Beogradska tvrđava, Studentski park).  Za ovaj segment programa pozvano je pet umetnika koji su realizovali po jedno kompletno rešenje koje uključuje i formu i grafičku intervenciju nad klupom. Svako od rešenja će biti multiplikovano u po deset komada, a klupe će biti raspoređene po gradu.


Koordinator projekta: Kiosk Platforma za savremenu umetnost www.kioskngo.org, Mladen Hrvanović, koncept Dorijan Kolundžija a pokrovitelj je Telenor.


 



Datum objavljivanja: 04.08.2008.