Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bekstvo iz kadra

Poziv na učešće u foto-igri "Bekstvo iz kadra", u okviru izložbe, "Za male i velike", u subotu 19. novembra, 2011. godine u Salonu Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14., sa početkom u 17. časova. Autorka rada i moderator događaja: Zorka Wollny


 


Foto-igra Bekstvo iz kadra je slična paintball-u, ali se koriste  foto  i video kamere  umesto pušaka sa lopticama boje. Učesnici bi trebalo da se kreću po prostoru trudeći se da uhvate ostale članove grupe u kadar, u isto vreme izbegavajući da budu snimljeni. Pobednik će biti onaj koji uspe sve da snimi. Ali na kraju nema pobednika!



Rad Bekstvo iz kadra odražava naš odnos prema medijima, to kako ih koristimo kao oruđe da se povežemo sa drugima, da razgovaramo s neznancima, da osetimo moć koju nam oni daju, itd. Igra je ranije uprilićena u  Istanbulu i Vroclavu za vreme trajanja izložbe Za male i velike, a sada se organizuje i u Beogradu.



Za foto-igru su potrebni fotoaparati sa blicem ili video kamere!  Nakon igre pregledaće se materijal koji je napravljen.



Zorka Wollny je vizuelna umetnica iz Poljske, rodjena 1980. u Krakovu.  Živi i radi u Poljskoj i Nemačkoj. Od 2004. glavni fokus njenog delovanja jeste live performans koji se zasniva na pokretu i interakciji u prostoru, kreirajući na taj način suptilne fizičke kompozicije. Wollny istražuje i preispituje granice između individualnosti i uloge, između privatnog i artificijelnog, momente napuštenog i momente kada naše ponašanje biva određeno socijalnim normama i običajima.



Kustosi izložbe Za male i velike: Dušica Dražić, Anna Mituś, Una Popović, Joanna Stembalska



 

Umetnici: Nikos Arvanitis , Hubert Czerepok , Marko Crnobrnja , Aleksandar Dimitrijević , Marija Đorđević , Petra Feriancova , Karolina Freino , Nenad Jeremić i Dušan Jevtović , Alicja Jodko - DWF / Entropia , Vladimir Perić , Vedran Perkov , Joanna Rajkowska . Milorad Mića Stajčić , Janek Simon , Kama Sokolnicka , Miloš Tomić , Vova Vorotniov, Zorka Wollny, Martin Zet.


 



Datum objavljivanja: 17.11.2011.