Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bašta za jednu noć

U okviru Izložbe umetnika iz Italije, koja traje u Galeriji Doma omladine Beograda do 17. maja, tokom Noći muzeja (subota 16. maj od 18 do 02h), jedan od učesnika - firentinski umetnik Leone Contini izvešće specijalnu umetničku akciju.

 


 


Bašta za jednu noć


Mirjana Magovac, aranžer cveća

Rođena je 1957. godine u Beogradu. Godinama se bavi aranžiranjem cveća.


 


Leone Contini: Zbog čega se bavite aranžiranjem cveća?


Mirjana Magovac:  Ja to ne doživljavam kao svoju profesiju, imam prirodnu potrebu da pravim različite aranžmane od cveća.


L.C. Šta je bio Vaš prvi rad u ovom domenu?


M.M. Svoj prvi venac od belih rada i ruža sam napravila kada sam imala 13 godina. Moja mama je pravila venac za Đurđevdan, nije mi se dopalo kako izgleda, pa sam poželela da sama napravim jedan. Ponekad imam puno ideja i pravim različite stvari, ali takođe ponekad nemam nikakvu inspiraciju.


L.C. Gde pronalazite inspiraciju?


M.M. Volim prirodu i potpunu slobodu, ne volim život u gradu i ograničenja. Volim da šetam i berem različito poljsko cveće , a kad stvaram moje aranžmane osećam kao da cveću dajem dušu. Ne znam da li to ima neke veze ili ne, ali moja baba je bila travarka.  


L.C. Kako doživljavate galerijski prostor Doma Omladine?


M.M. Doživljavam ovaj prostor kao prazan i hladan. Drago mi je što ću svojim cvetnim aranžmanima moći da ga učinim veselijim i pozitivnijim.


L.C. Imate li Vi neko pitanje za nas?


M.M. Zašto ste me pozvali da izlažem u Galeriji?


L.C. Kada sam Vas prošle godine video ispred Narodnog pozorišta, bio sam privučen i impresioniram vašom veštinom pravljenja venaca i posvećenošću sa kojom pravite i izlažete cveće. Takođe, instinktivno sam bio privučen njihovom magijom. 




Mirjana Magovac izlaže u Galeriji Doma omladine na poziv italijanskog umetnika Leone Contini-a.

Izložba je prodajna. Cene radova određuje umetnica.


Datum objavljivanja: 16.05.2009.