Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Banka ulaže u kulturu?

Moskovska banka koja je juče u Medija centru zvanično najavila početak svog poslovanja u okviru svoje poslovne politike ima razvijen koncept o društvenoj odgovornosti.


 


Jedna od tri najveće banke u Rusiji započinje poslovanje na tržištu Srbije. Ovu banku karakteriše orijentacija ka društveno odgovornom poslovanju, pa banka uzima učešće u brojnim projektima u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i humanitarnih akcija.


Tako je ova banka stalni sponzor Boljšoj teatra, brojnih literarnih konkusa, foto bijenala i drugih umetničkih i kulturnih događaja. Kao stalni sponzor Kremljin kupa banka je i 2006.godine obezbedila celokupan nagradni fond u iznosu od 2,34 miliona dolara.


Razlozi ovakvog stava institucije je dugoročna orijentacija koja je usmerena ka povećanju zadovoljstva i prosperiteta klijenata, doprinosa napretku i jačanju stabilnosti srpske privrede, kao i pomoći lokalnoj zajednici. Strateška posvećenost banke biće izgradnja dugoročnih odnosa sa klijentima, konstantnim obezbeđnjem dobiti i rasta paletom savremenih proizvoda i ekspeditivnom uslugom. Kao važan privredni subjekt banka će inkorporirati principe društveno odgovornog poslovanja te planira uzimanje učešća u projektima iz oblasti humanitarnog angažovanja, kulture, obrazovanja i sporta.


Da li će takav slučaj biti i sa Moskovskom bankom Beograd, pitali smo PR menadžera banke Ivanu Kontić: "U ovom trenutku teško je uzeti učešće u ovakvim projektima. Predstoji nam period unutrašnje konsolidacije koji će podržati funkcionisanje banke na najvišem nivou. Banka će operativno funkcionisati sa klijentima od oktobra. Kada se ispune svi uslovi svakako ćemo učestvovati i u projektima iz oblasti društveno odgovornog poslovanja." 


Bank of Moscow, u čijem sastavu je Moskovska banka Beograd, osnovana 1995. god treća banka po veličini i stabilnosti na teritoriji Rusije sa procenjenom vrednosti brenda oko 202 miliona $. Najveći akcionar je grad Moskva sa 44%, a među akcionarima su i Moskovska Osiguravajuća Kompanija 15,37% , Rosbanka 12,21%, kao i druge vodeće ruske i internacionalne kompanije. Banka poslovanje obavlja putem jedne od najrazvijenijih i najrasprostranjenijih poslovnih mreža koja se prostire na 11 vremenskih zona u 56 regiona, a čini je 373 ekspoziture i preko 9500 zaposlenih. Mreža korepsondentnih banaka sa kojima Banka ima izuzetno dobru saradnju broji više od 850 banaka u 82 zemlje.


 



Datum objavljivanja: 21.08.2008.