Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Balkan uživo

Tokom poslednjeg vikenda avgusta, Fondacija Saša Marčeta organizuje Live painting session - BALKAN UŽIVO. Dvadeset umetnika, tokom dva dana u Bioskopu Balkan, oslikavaće platna, panele, zidove...

 



 


BALKAN UŽIVO



live painting session by



 



SOBEKCIS



JUNK



HESOYAM



DULAIT



MARZ



DAS DROGEN



NIKOLA



RAGE



SENSI



TKV



WUPER



SUPER TIMOR



 



uz podršku - DJ UVEQ



 



 



vikend 29. i 30. avgust



od 14 do 22h



Bioskop Balkan, Braće Jugovića 16



ulaz slobodan



 



Fondacija Saša Marčeta i Bioskop Balkan, otvaraju vrata umetnicima koji kreiraju lokalnu street art scenu.



Dinamična i živa, beogradska ulična umetnost, već se nalazi u brojnim publikacijama, monografijama i turističkim rutama kao značajna gradska markacija...



Još od 1983. kada je sa grupom studenata Čedomir Vasić inicirao mapu murala, do čuvenog plavog murala Vladimira Veličkovića na platou ispred Filozofskog fakulteta (1989)



do skorašnjih, izmeštenih po gradskim ulicama, trafoima, na periferiji... nastaju radovi umetnika koji nose urbanu promenu kao jedan mogući ambijent.



 



Tokom poslednjeg vikenda avgusta, Fondacija Saša Marčeta organizuje Live painting session - BALKAN UŽIVO.



Dvadeset umetnika, tokom dva dana u Bioskopu Balkan, oslikavaće platna, panele, zidove... Bez svečanog otvaranja i određenog vremenskog planiranja dolaska, dobordošli ste u bilo kom trenutku da upoznate učesnike, osetite atmosferu nastajanja radova i vibe DJ-a UVEQ , uz obavezno pridržavanje svih aktuelnih propisa i mera zaštite.



 



Ovim događajem najavljuje se saradnja Fondacije Saša Marčeta sa akterima lokalne street art scene, sa namerom da se razvijaju uslovi u kojima se umetnici povezuju, grupišu i kreiraju svojevrstan hub u Bioskopu Balkan – koji je zamišljen kao prostor koji će umetnicima biti trajno na raspolaganju. Sada Vam predstavljamo aktuelne, angažovane street art umetnike koji godinama vladaju scenom i koji polako osvajaju i ulaze u galerijske prostore.





 


Datum objavljivanja: 27.08.2020.