Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bacači sjenki

Boris Bakal i Katarina Pejovic, umetnički voditelji Bacača sjenki, intermedijske platforme iz Zagreba, s čijim se radom beogradska publika srela u više navrata (Čitanje grada, Shadow Casters Beograd) a poslednji put prošle godine, kada su osvojili publiku i žiri 41. BITEF-a s predstavom “Ex-pozicija”, ovaj put predstavljaju projekt BILJEŽENJE GRADA/ BILJEŽENJE VREMENA (BGBV).


 

 


Boris Bakal i Katarina Pejović, umetnički voditelji Bacača sjenki, intermedijske platforme iz Zagreba, s čijim se radom beogradska publika srela u više navrata (Čitanje grada, Shadow Casters Beograd) a poslednji put prošle godine, kada su osvojili publiku i žiri 41. BITEF-a s predstavom "Ex-pozicija" ovaj put predstavljaju projekt BILJEŽNJE GRADA/ BILJEŽNJE VREMENA (BGBV).


Reč je o višegodisnjem interdisciplinarnom projektu koji se bavi istraživanjem, dokumentovanjem i arhiviranjem umetničkih i političkih događaja u javnim prostorima Zagreba. Specifičnost BGBV-a je, pored metodološkog pristupa, i u načinu na koji se prikupljeni materijal predstavlja javnosti i kako ga se tretira. Voditelji Bacača sjenki predstaviće projekat kroz predavanje i izložbu. To će, između ostalog, biti najava i priprema za beogradsku BGBV radionicu koja će se, pored radionica u Ljubljani, Dubrovniku, Zagrebu i Budimpešti, održati ove jeseni.



Projekat će biti realizovan u koprodukciji Kulturnog centra REX, sa udrugom Bacači sjenki iz Zagreb, DUM Drustvom umetnika Ljubljana i Art radionicom Lazareti iz Dubrovnika.

http://expozicija.blogspot.com/


 



Datum objavljivanja: 20.06.2008.