Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Avgust u galeriji Singidunum

U toku meseca avgusta u Galeriji Singidunum posetioci će moći da vide tri samostalne izložbe autora: Nevene Arsić, Mirjane Lukić, Aleksandra Pedovića.

 


Nevena Arsić – nakit od kovanog bakra



Mirjana  Lukić   -  "Od ideje do ostvarenja"



Delima arhitekture je potrebno mnogo vremena da se realizuju, a takođe i mnogo vremena za rađanje i sazrevanje ideje. Zajednički imenitelj za sve izložene projekte je umetnički pristup oblikovanju arhitekture, kao kreiranje novih formi i traženje i nalaženje pravih oblika koji rešavaju funkciju u prostoru. U našoj graditeljskoj praksi nije shvaćena uloga autora kao neophodnog u realizaciji svojih zamisli, tako da je projektu arhitektonski deo podzemne železnice "Vukov spomenik"  došlo do mnogih promena u odnosu na prvobiotne ideje autora. Naselje Banjica spada u projekte koji su se značajno promenili u toku ostvarenja. Glavni trg i objekat za ispraćaj groblja Orlovača predstavlja ostvarelje zamisli g-đe Lukić.



3. Aleksandar  Pedović – "Retro 25"



Povodim 25 godina aktivnog grafičkog rada na ilustracijama za decu kompletirana je retrospektivna izložba koja je prvo prikazana u Novom sadu u okviru 50 Zmajevih dečjih igara. Na izložbi će biti predstavljen presek opusa originalnih ilustracija iz 10 objavljenih slikovnica od kojih je većina dobila  neku od stručnih nagrada. Hronološki prvi deo opusa je urađen "analogno" , a drugi deo  "digitalno". Izložba se može postaviti fleksibilno u prostoru po "domino"  sistemu.


 



 


Datum objavljivanja: 15.07.2008.