Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Asocijacija Urbani inkubator

U prostorijama Goethe-Instituta Beograd u ulici Knez Mihailova 50, 31. januara, potpisan je osnivački statut Asocijacije Urbani Inkubator kada su svi prisutni učestvovali u predlaganju članova Upravnog i Nadzornog odbora čija imena treba da budu navedena pri zvaničnoj registraciji.


 


" Ciljevi asocijacije su: profesionalno istraživanje savremenih gradova, obrazovanje arhitekata, urbanista, dizajnera, umetnika i drugih stručnjaka, studenata i građana; izgradnja kapaciteta asocijacija koje se bave planiranjem i razvojem modernih gradova i podizanje svesti o mogućnostima unapređivanja  gradskih površina."



Član 1 osnivačkog statuta Asocijacije Urbani Inkubator



 



Poštovani,



Prateći  preporuke i zaključke Konferencije iz Novembra meseca prošle godine povodom završetka programske godine projekta Urban Incubator:Belgrade,  a kako bismo nastavili sa aktivnostima, rešili smo da ovaj projekat od specijalne važnosti za Goethe-Institut transformišemo u nevladinu organizaciju koja će dalje kao samostalni pravni subjekt delovati na održavanju duha i ideje projekta.



“Nakon jedne pune godine kulturnih aktivnosti iniciranih projektom Urban Incubator:Belgrade, bilo je vreme da se napravi rezime Beogradske,  najviše zanemarene, nepovezane i  verovatno, najdragocenije četvrti Savamala koja ima velike perspektive i potencijale za budući  razvoj, a u okviru naše inicijalne fraze - "gradska četvrt obnavlja sama sebe". Dr. Matthias Müller-Wieferig, direktor Goethe-Instituta Beograd



Asocijacija će se, u skladu sa zakonom koji uređuje ovu oblast,  sastojati od tri tela: Skupštine, Nadzornog odbora i Upravnog odbor, kao i nadamo se drugih požrtvovanih članova i aktivista.



U prostorijama Goethe-Instituta Beograd u ulici Knez Mihailova 50,  31. januara, potpisan je osnivački statut Asocijacije Urbani Inkubator kada su svi prisutni učestvovali u predlaganju članova Upravnog i Nadzornog odbora čija imena treba da budu navedena pri  zvaničnoj registraciji.



Događaju je prisustvovala većina učesnika na projektu Urban Incubator:Belgrade- Lider projekta i direktor Goethe Instituta gospodin Dr. Matthias Müller-Wieferig, docent fakulteta Arhitektonsko fakulteta u Beogradu i autor projekta-Škola Urbanih Praksi, Ivan Kucina, Maja Popović- arhitekta i jedan od autra projekta Model za Savamalu i drugi. 



Asocijacija Urbani Inkubator se osniva kao samostalna, nevladina i neprofitna organizacija usmerene na urbani razvoj i unapređenje savremenih gradov , kao i na stvaranje učenja, istraživanja i razmenu ideja u području arhitekture, urbanizma, dizajna , kulture i umetnosti.



Goethe -Institut će biti partner postojećih inicijativa u okviru Urban Incubator platforme, ali i novih inicijativa i formi zadržavanja kulturnog života i energije, nove svesti o potencijalu za rast Savamale ali I grada kao takvog.


 



Datum objavljivanja: 12.02.2014.