Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

ARTE aukcija

Beogradska galerija ARTE po sedmi put organizuje aukciju umetničkih slika i skulptura. Na tzv. novogodišnjoj aukciji u galeriji preduzeća Progres, ugao Knez Mihajlove i Zmaj Jovine ulice, biće ponuđen 151 lot. Početak licitacije je zakazan za petak, 11.decembar 2015. godine u 18:30 časova.

 



 

Na aukciji će, kao i prethodnih godinana, biti ponuđena dela najpoznatijih autora srpske i jugoslovenske moderne umetnosti, kao i radovi cenjenih umetnika savremene domaće scene. Ovakav izbor radova je uskladu sa poslovnom orijentacijom galerije ARTE, koja dugi niz godina nastoji da ovdašnjoj publici prikaže umetnička dela viših estetskih dometa. Zastupljeni su radovi aktuelnih i priznatih domaćih autora poput Dušana Otaševića, Vlade Veličkovića, Mrđana Bajića, Aleksandra Cvetkovića, Peđe Neškovića, Radomira Damnjanovića Damnjana i Bojana Bema. Pored savremenih likovnih stvaralaca u aukcijskom katalogu ima i imena koja predstavljaju "lektiru" istorije umetnosti - Uroš Predić, Paja Jovanović, Petar Lubarda, Milan Konjović, Mića Popović, Cuca Sokić i dr. Valja pomenuti i Nikolu Graovca, Božu Ilića, Dada Đurića, Ljubu Popovića, Voja Stanića, Branka Miljuša i druge miljenike kolekcionara i poštovalaca likovne umetnosti koji su našli mesto na aukcijskom spisku. Među ponuđenim radovima ima i retkih "komada" iz opusa srpskih impresionista, zatim umetničkih dela akademizma, intimzma, dela predstavnika geometrijske apstrakcije, Mediale i enformela i drugih umetničkih pokreta. U tom smislu selekcija  radova za aukciju predstavlja svojevrstan pregled novije istorije umetnostiovih prostora.





 

Sva dela koje će bit ponuđena na aukciji potencijalni kupci, ali i ljubitelji umetnosti, moći će da pogledaju tokom predaukcijske izložbe. Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 7. decembra i to na dve lokacije uglavnom gradu: u galeriji Progres i u novootvorenom prostoru galerije Arte, na Andrićevom vencu br. 12.


Dostupan je i prateći katalog u kome su publikovane reprodukcije i podaci o svim lotovima. Online aukcijski katalog dostupan je i na internet adresi: www.aukcijaslika.rs ili na sajtu galerije. Svi zainteresovani mogu prijaviti učešće na licitaciji tokom trajanja predaukcijske izložbe na navedenim lokacijama, kao i prostoru galerije ARTE u Svetogorskoj ulici br. 29.



Datum objavljivanja: 07.12.2015.