Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Art servis

Projekat Renoviranje / Art servis organizuje Punkt za umetnički eksperiment u saradnji sa ULUPUDS-om (Sekcija za tekstil i savremeno odevanje),
Etnografskim muzejom i Savremenom galerijom Zrenjanin. Autor projekta: Nena Skoko Snežana


 


Projekat ima za cilj dalje približavanje savremene umetnosti i institucija kulture (muzeji, galerije...) običnom čoveku kao i podsticanje razmišljanja o novom i starom  i njihovim vrednostima.

Shopping postaje vodeća kreativna akcija koja sada formira nova estetska shvatanja kod ljudi.  Promene u izgledu grada, koje su uslovile pojave tipskih blještećih radnji kao i  tezge i tezgice, pa navike stanovništva da kupuju svuda i u svakom trenutku, samo su propratni efekti ove društvene pojave. Mi tragamo za osećanjem lepog kroz doradu, renoviranje i likovnu intervenciju na već korišćenim odevnim predmetima.



Akcija koju ćemo u tom cilju organizovati biće održana u Galeriji Etnografskog muzeja  od 22. do 30.aprila 2008. godine. 



Punkt će sarađivati sa ULUPUDS-om na ovom projektu (sekcija za tekstil i savremeno odevanje) i sa mladim umetnicima, studentima Akademije lepih imetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti i Modart-a Beograd. Smatramo da je učešće mladih umetnika neophodno radi kontinuiteta u daljem širenju vrednosti umetnički izrađenih ili dorađenih predmeta.



Punkt će pozvati građane da donesu neki oštećen ili iznošen odevni predmet ( koji žele još da koriste) u galeriju, gde će grupa umetnika intervenisati na donetoj odeći i renovirati je, tehnikom veza i aplikacije. Ovakvi predmeti će prvo biti izloženi u  prostoru galerije a nakon završetka akcije vlasnici će moći da ih uzmu. Broj primljenih predmeta zavisiće od broja umetnika koji u akciji budu učestvovali i obimu posla.

Projekat će biti prikazan u junu mesecu u  Savremenoj galeriji Zrenjanin.





U projektu učestvuju:

1. Nena Snežana Skoko ( član ULUPUDSa i ULUSa)

2. Evica Milovanović (član ULUPUDSa)

3. Milena Ristić ( član ULUPUDSa)

4. Lidija Vujović ( član ULUPUDSa)

5. Dragana Marković ( član ULUSa)

6. Tatjana Kuburović (član ULUPUDSa)

7. mladi umetnici, gosti Punkta:

- Ivana Čemerikić (student ALU)

- Ivana Mlađen  (student ALU)

- Jana Trivanović  (student ALU)

- Iva Soković  (student ALU)

- Ivana Murišić  (student ALU)

- Ana Pavlović  (student FLU)

- Bojana Stamenković (student FLU)

- Nataša Stojanović (student FLU)

- Nataša Nokolov  (student MODART)

- Kristina Lazić  (student MODART)

- Lada Dragović  (student MODART)

- Bojana Obradović  (student MODART)

- Nataša Nebrigić  (student MODART)


 


Datum objavljivanja: 17.04.2008.