Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Art klinika

Muzej savremene umetnosti Vojvodine i ART klinika pozivaju na otvaranje izložbe:
Dopunski časovi iz crtanja - skice za veliku izložbu u sredu, 7. maja u 20h. Izložbeni prostor MSUV, Dunavska 37


 


Ovogodišnja radionica ART klinike okupila je 12 umetnika koji su u isto vreme, u zajedničkom prostoru, jedni pored drugih stvarali umetnička dela. Rezultat rada radionice su crteži na platnu, velikih dimenzija, kao reakcija na društveno politički diskurs vremena u kojem zivimo, a koje odlikuje izrazita netolerancija i odsustvo dijaloga.

U radionici su pored inicijatora, Nikole Dzafe, ucestvovali: Nineta Avramovic-Lončar, Vladimir Božić, Jovana Budošan, Zoran Bulatović, Bojan Dojkić, Filip Dolinaj, Tatjana Dukić, Adam Hajzler (dete), Vladimir Ilić, Dejan Jankov, Nikola Macura, Dušica Mihajlov, Dragan Miličić, Srđan Milodanović, Milan Nešić, Aleksandra Nikić, Uros Pajić, Biljana Stanimirović, Milos Vujanović.

Na samom otvaranju izložbe, u donjem galerijskom prostoru, biće organizovana akcija Dopunski časovi crtanja  za narod, u okviru koje će biti ponuđeno 12 tabli na kojima su iscrtani akteri aktuelne političke scene. Publika će moći da vežba svoje crtačke veštine na ovim, zadatim, predlošcima.


 



Datum objavljivanja: 06.05.2008.