Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Art Interakt

Ovogodišnji "Art Interakt" kamp se realizuje od 3. do 17. avgusta u Kosjeriću i okuplja trideset učesnika koji dolaze iz Rusije, Francuske, Španije, Nemačke, Česke, Austrije, Italije, Poljske, Velike Britanije, Slovačke, Ukrajine i Kanade.

 


Učesnici će biti raspoređeni u pet radionica: teatar, radionica vizuelne umetnosti (Artburg hill), radionica murala i grafita (Street galleries), muzička radionica i dečja  radionica u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića.


Cilj radionice vizuelne umetnosti je kreiranje stalne izložbe umetničkih instalacija na različitim lokacijama u gradu. Učesnici ove radionice će kroz svoja dela predstaviti gradaciju/degradaciju ljudske duše kroz životne etape.  radionica murala i grafita podrazumeva ulepšavanje grada intervencijama u otvorenom prostoru. Osnovni cilj jeste predstavljanje nove forme izražavanja i popularisanje umetnosti grafita kroz interakciju sa mladim ljudima. Pozorišna radionica ce serijama specifičnih tehnika i improvizacijom istraživati mogućnosti kreiranja predstava u svakodnevnimživotnim situacijama (na klupi u parku, u restoranu…). Muzička radionica se bazira na interakciji i široj komunikaciji sa drugim radionicama. Naime, polaznici muzičke radionice će komponovati i izvoditi muziku u kombinaciji sa video materijalima, improvizovaće sa polaznicima pozorišne radionice, napraviće muziku povezanu sa muralima i grafitima i svoje kompozicije izvoditi na različitim lokacijama u gradu. Takođe, za vreme kampa je planirano niz dešavanja: rok koncert, internacionalno veče, maskenbal, ulični karneval, izlet...


 


 


Datum objavljivanja: 28.07.2009.