Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arsenić & Pajčin

Strip i ilustracije Saše Arsenića & Darka Pajčina, mogu se pogledati u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu, od 22. aprila, do 9. maja.

 


Darko Pajčin

Rođen 1978. u Pljevljima. Živi u Beogradu gde je završio Fakultet Primenjen Umetnosti odsek grafika i knjiga, u klasi profesora Rastka Ćirića. Diplomirao je sa radovima ilustracije i pisma 2003. godine.Uglavnom se bavi ilustracijom i stripom. Ilustracije je objavljivao u raznim časopisima, knjigama, udzbenicima, kao i raznim edukativnim i reklamnim publikacijama.


Sasa Arsenić

Rodjen  1978. u Zagrebu. Od 1992. živi u Beogradu. Pohađao školu stripa Đordje Lobačev. Završio fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Rastka Ćirića. Diplomirao sa stripom na odseku ilustracija 2004.godine. Radio ilustracije za časopise za decu kao sto su Školarac, Munja, Zrnce, Veliko dvorište.Ilustrovao više kniga za decu i školskih udzbenika za Kreativni Centar i Klett. Ilustracije takođe objavljivao u Politikinom Zabavniku i Maximu. Za knigu koju je radio koautorski sa Darkom Pajčinom U Osmanskom Carstvu je dobio nagradu Politikinog Zabavnika na Zlatnom Peru 2008. Stripove objavljivao u humorističkom strip magazinu Bager, strip sveskama  Mačak Izzy, kao i autorske stripove  Jorik i Kisa, Aldagon u Strip Vilajetu i Strip Kreatoru. 1997. na konkursu za strip na temu pozorište osvojio prvu nagradu za strip  Wild Life. 2007. na Međunarodnom salonu stripa u SKC-u za strip Gospodska Pita (zajednicki rad sa Darkom Pajčinom) dobio nagrade sponzora Computer Land i Beli Put. Izlagao na više zajedničkih izložbi stripa i ilustracije kao sto su 60 god. stripa u Srbiji, Međunarodne smotre mladih strip autora u Leskovcu, Izložbe strip radionice Đorđe Lobačev, Saloni stripa u Zaječaru, Saloni stripa u SKC-u, Zlatno Pero...


 


Datum objavljivanja: 18.04.2008.