Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arsenal i delo bez lika Ivana Jovanovića

U ponedeljak, 18. januara, 2010. godine u 19 časova u Galeriji SULUJ, otvara se samostalna izložba crteža i slika Ivana Jovanovića, pod nazivom, "Arsenal i delo bez lika". Izložba traje do 30. januara.

 


Ovaj mlađi autor /1976./ rođeni Kragujevčanin, već ima bogat umetnički  CV. Završio je FLU u Beogradu i master na istom fakultetu – odsek grafike  i iza njega je već mnoštvo kolektivnnih izlaganja u zemlji i  inostranstvu. Samostalno je takođe izlagao u Srbiji, u prestižnim  galerijama .Samostalnom izložbom " Arsenal i delo bez lika " Ivan se  bavi temom koja ga već izvesno vreme okupira  a povezana je sa fenomenom  oružja i to vatrenog . Naravno on ovu temu stavlja u kontekst aktuelnog  društvenog miljea, fokusirajući se i na značenjski nivo ali i vizuelnu  lepotu pojedinih komada.... U mediju crteža i slike ovi radovi su deo  umetnikovog najnovijeg ciklusa koji je nastavak već ranije  viđenog...


Izložba će biti dostupna do 30.januara, a _28.januara  predviđena je video prezentacija umetničkog opusa mladog umetnika i  razgovor sa njim u Galeriji SULUJ, od 18 sati!


 


Datum objavljivanja: 14.01.2010.