Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arhitektura u kontekstu 2.

Kulturni centar Beograda, Galerija Artget, Trg republike 5/I. sreda, 23. novembar u 19h. Ciklus predavanja Arhitektura u kontekstu 2, Arhitektonski konkurs kao model arhitektonske prakse, arhitektica Zorica Savičić. Autor i moderator razgovora: Snežana Ristić.

 



 


Diplomirala je 1985, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Nagrađivana je kao studentkinja. Dobila je nagradu iz fonda Olivera i Milan Minić za najbolji studentski rad iz oblasti enterijera i nagradu fonda Danica Kojić za najbolji diplomski rad iz oblasti enterijera. Radila je u velikim arhitektonskim biroima (Invest biro, Energoprojekt), bila je asistentkinja na beogradskom Arhitektonskom fakultetu. Danas je vanredna profesorka na Fakultetu za umetnost i dizajn, univerziteta Džon Nezbit na predmetu Enterijer javnih objekata i objekata kulture. Još uvek učestvuje na arhitektonsko urbanističkim konkursima. I dobija nagrade.

 

Zorica Savičić govoriće o izazovima urbanističko-arhitektonskih konkursa, važnosti i efemernosti enterijera, arhitekturi kao životnom opredeljenju, arhitektonskoj praksi i važnosti obrazovanja, o tome kako arhitektice prolaze u ovoj profesiji, bilo da su u praksi ili u obrazovnom sistemu.


 


 



Datum objavljivanja: 23.11.2016.