Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arhitektura u kontekstu

Kulturni centar Beograda, Galerija Artteg, Trg republike 5., sreda, 17. februar u 18:30,
Ciklus predavanja Arhitektura u kontekstu. Osnova i presek: Arhitektonski opus Dejana Miljkovića i Jovana Mitrovića, učesnici: Snežana Ristić i autori.


 


Jovan Mitrović i Dejan Miljković su uspešan tandem već decenijama. Višestruko su nagrađivani na javnim i pozivnim arhitektonsko-urbanističkim konkursima.

Bili su jako mladi i nedovoljno iskusni turbulentnih 90-tih kad su ulazili u prve realizacije. Jovan Mitrović je nekoliko godina živeo i radio u Rusiji, a Dejan Miljković je sarađivao sa Zoranom Radojčićem na projektu i realizaciji višestruko nagrađivane rekonstrukcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Nemaju više svoj biro. Ugasili su ga 2014, posle 12 godina uspešnog rada. Sada sarađuju na projektima. Dejan Miljković je redovan profesor na beogradskom Arhitektonskom fakultetu, a

Jovan Mitrović usmerava svoju profesionalnu karijeru ka konsultantskom i istraživačkom radu.



Jovan Mitrović i Dejan Miljković govoriće o svojim profesionalnim i ličnim opredeljenjima u arhitekturi, o saradnji, timskom radu, investitorima, nagradama, usavršavanju, odgovornosti, umeću pregovaranja… Moderatorka Snežana Ristić.





Arhitekti Jovan Mitrović i  Dejan Miljković su 2002 osnovali zajednički biro koji se dvanaest godina uspešno bavio projektovanjem, inženjeringom i konsaltingom.  Zajednički su isprojektovali, neke i izveli, objekte koji su dali svojevrstan pečat prvoj dekadi 21. Veka pobravši više puta sve najznačajnije strukovne i društvene nagrade. Tri GRAN PRIJA Salona arhitekture, Aprilsku nagradu Grada Beograda,  godišnju nagradu Saveza Arhitekata Srbije, Nagradu Ranko Radović, kao i  veliki broj nagrada

i priznanja  na iz oblasti arhitekture i enterijera na Salonu arhitekture.  Na domaćim arhitektonsko urbanističkim konkursima su višestruki dobitnici prvih nagrada. Dobitnici su treće nagrade na međunarodnom konkursu za Beton Halu.  Učesnici su na brojnim  domaćim i međunarodnim izložbama . Danas sarađuju na projektima koji su započeti u zajedničkom birou. Pojedinačno ili u sastavu drugih timova uspešno nastavljaju svoje profesionalne karijere. Dejan redovni profesor i  jedan od

najcenjenijih profesora na Arhitektonskom fakultetu na Departmanu za Arhitekturu, a Jovan usmerava svoju profesionalnu pažnju ka konsultantskom i istraživačkom radu.



Napomena: Predavanje je vrednovano sa 5 bodova za prijavljene učesnike, odnosno 10 bodova za predavače koji su članovi Komore i uvršćeno u Program obuke kontinuiranog (permanentnog) profesionalnog usavršavanja članova Inženjerske komore Srbije iz oblasti Nacionalnog programa za 2015.godinu.



Suorganizator: Inženjerska komora Srbije

Prijatelj serijala: New Cycle


 



Datum objavljivanja: 17.02.2016.