Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Arheološka fotografija - spoj prošlosti i budućnosti

Otvaranje izložbe fotografija, "Arheološka fotografija - spoj prošlosti i budućnosti", 16. aprila u 13 časova, Mala galerija Narodnog muzeja u Beogradu.

 


 

 

 

 

U okviru tradicionalne manifestacije Dani Beograda, u Maloj galeriji Narodnog muzeja će se u utorak, 16. aprila otvoriti izložba odabranih radova sa foto konkursa Arheološka fotografija – spoj prošlosti i budućnosti. Na izložbi će biti predstavljene 24 fotografije 18 autora, među kojima će tri biti nagrađnjne  kao najuspelije.

 

Izložba Arheološka fotografija – spoj prošlosti i budućnosti je na izvestan način nastavak zalaganja za vrednosti nedavno završene XX. Međunarodne smotre arheološkog filma u organizaciji narodnog muzeja, budući da se pored filma fotografija smatra dokumentom od prvorazrednog značaja u očuvanju tragova minulih kultura, pružajući i značajan doprinos povezivanju civilizacija. Cilj  ove izložbe je predstavljanje i upoznavanje javnosti ako i sa praksama kod nas i u svetu, uz mogućnst neposrednog  doživljaja i osvešćivanja nesporne optrebe za  očuvanje kulturne baštine,

 


Izložba će biti otvorena do  23. aprila.


 



Datum objavljivanja: 15.04.2019.