Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Architectual corner

Izložba pod naslovom ARCHITECTURAL CORNER je prateća manifestacija treće međunarodne konferencije i sajma REBEC i održava se od 21. do 23. juna 2010. u Beogradu u klubu New York, hotel Continental.


 


Na izložbi se prezentuje 61 arhitektonsko ostvarenje preko 50 srpskih arhitekata koji žive i stvaraju u Beogradu i Srbiji,  Londonu, Mančesteru i Ujedinjenom Kraljevstvu, u Irskoj, u Helsinkiju i Finskoj, Njujorku, SAD, Beču, Lincu i Austriji, Sofiji i Bugarskoj, na 33 panoa veličine 100/140cm. Recentna ostvarenja eminentnih srpskih arhitekata iz Srbije i dijaspore sastoje se iz izvedenih dela, projekata i konkursnih rešenja, a autor i kustos izložbe je prof. Zoran Lazović, dipl.inž.arh.


Između svih stvaralaca i učesnika izložbe, značajnih srpskih arhitekata, neophodno je posebno istaknuti sledeće arhitekte, nosioce ove izložbe, a to su: Bratislav Gaković (UK), Bratislav Tošković i Ajla Selenić (FIN), Maša Bratuša (IRL), Nenad Stjepanović (USA), Vesna Vučinić (AUT), Spasoje Krunić, Branislav Mitrović, Mustafa Musić, Goran Vojvodić, Milan Đurić, Aleksandru Vuja, Vladan Đokić, Branimir Popović i Mihailo Timotijević (SRB). Izložena ostvarenja su nastala u saradnji autorskih profesionalaca, arhitektonskih timova i biroa sa renomiranim klijentima, investitorima i developerima svetskih i domaćih kompanija i privatnika, sa različitim arhitektonskim temama, sadržajima i žanrovima, a posebno su prepremljena za REBEC konferenciju koja je stekla visok međunarodni renome i ugled, i čiji su učesnici brojni predsednici, potpredsednici, menadžeri, developeri i investitori iz sveta i Evrope, i iz regionalnih i domaćih real estate kompanija. Izložena dela i projekti se odlikuju potpuno savremenim pristupom i visokom arhitektonskom estetikom, koja je bila i najvažniji kriterijum izbora, bilo da se radi o većim arhitektonskim zahvatima ili minijaturama. Jedinstvenost ove izložbe čini prvo organizovano zajedničko učešće srpskih arhitekata iz Srbije i srpskih arhitekata koji decenijama žive i stvaraju u drugim gradovima sveta. 


U ovako postavljenom prostoru u ponedeljak 21. juna odmah posle otvaranja izložbe, održaće se prezenatcija renomirane firme iz Londona, ReradonSmith Architects, koji će prikazati svoj opus arhitekture na mnoštvu skorije realizovanih prvenstveno hotelskih poduhvata širom celog sveta.


 



Datum objavljivanja: 21.06.2010.