Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Aprilsko šuškanje

"Aprilsko šuškanje", Udruženje "Shoo Shoo sound" Sreda, 12. april u 17. časova Centar za kulturu Lazarevac.


 


Udruženje "Shoo Shoo sound" u saradnji sa Centrom za kulturu Lazarevac u sredu, 12. aprila u 17.00 časova u Centru za kulturu Lazarevac realizuje "Aprilsko šuškanje", uskršnju dečju kreativnu radionicu.


Tokom trajanja radionice mališani će se baviti dizajnom u reciklažnoj tehnici i kroz nekoliko ciklusa radionica osmisliće i dekorisati svoja uskršnja jaja. Na kraju radionice krenuće u "Potragu za Zekinim skrivenim blagom", a najspretniji među njima dobiće simbolične nagrade. Radionica "Aprilsko šuškanje", deo je projekta „Dečje šuškanje“, Udruženja "Shoo Shoo sound", koji za cilj ima neformalnu edukaciju dece uzrasta 2 - 15 godina u oblasti kreativnog izražavanja i umetničkog stvaralaštva kroz radionice, ekologiju i reciklažu, razvoj logičkog i kritičkog mišljenja dece, razvoj motorike u ranom periodu kroz igru, muziku i animaciju. Ujedno, projekat je i inkluzivnog tipa, budući da je planirano aktivno uključivanje dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

U


druženje „Shoo Shoo sound“ je neprofitnog karaktera, registrovano 2012. godine. Za cilj ima delovanje u sferama kulture, umetnosti, zabave, omladinskog aktivizma, zaštiti životne sredine i humanitarnim akcijama našeg i srodnih Udruženja. Ideja udruženja je da se radi na razvijanju svesti o potrebi za solidarnošću i potrebi da se učini nešto za druge iz lokalne zajednice. Važno je da se ne zatvaraju oči pred velikim brojem problema uz očekivanje i nadu da će ih neko drugi, institucionalno rešiti, već da se stvori navika da se reaguje i da se individualnim akcijama menja sredina. Drugim rečima, da se malim koracima gradi iskreno, humano i solidarno društvo.


 



Datum objavljivanja: 10.04.2017.