Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Antanasije Punoševac: Lica

U Galeriji `73 će u četvrtak, 22. februara 2018. g, sa početkom u 19. časova, biti svečano otvorena samostalna izložba crteža Antanasija Punoševca, pod nazivom "Lica“.

 



 


Postavku čini serija crteža velikih formata. Po rečima rečima samog autora, ideja postavke je da se stvori ambijent ispunjen ljudskim prisustvom. Za njega, ljudsko lice predstavlja univerzalni prostor na kome su sabrani sadržaji kolektivnog  nesvesnog i svih onih veza koje postoje u ljudskoj vrsti od postanka prvog čoveka. Ta lica ne predstavljaju realne osobe, ali u isto vreme mogu biti bilo ko od nas. Ona nemaju ulogu da prikažu ličnost sa njenim individualnim trenutnim osobenostima, već bi trebalo da nam daju sliku čoveka kao takvog.


Antanasije Punoševac, rođen 1. juna 1992. godine u Kruševcu. Završio osnovne i master studije kao student generacije na Fakultetu likovnih umetnosti 2015. godine u klasi red. prof Gordana Nikolića, odsek slikarstvo. Trenutno na doktorskim studijama slikarstva na istom fakultetu. Član ULUS-a i Udruženja likovnih umetnika Kruševca. Izlagao na više samostalnih i kolektivnih izložbi.




Izložba "Lica" će trajati do 6. marta 2018. godine.


 


 



Datum objavljivanja: 19.02.2018.