Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Anja Arambašić: Početak traganja za bićem

Izložba povodom Nagrade 51. Salona umetnosti Traganje, 2021: Anja Arambašić "Početak traganja za bićem"od 8. do 18. marta 2022. otvaranje: 8. mart, u 19.00

 



Izložba „Početak traganja za bićem”, kao i dosadašnji rad, zasniva se na ideji traganja umetnika za samim sobom. Kako je rad svakog umetnika negde i njegovo sopstveno ogledalo, svojim angažovanjem on prenosi manji ili veći deo sebe. Taj angažman predstavlja krivulju koja se stalno menja.



"Ono što mene najviše usmerava u radu jeste spajanje sopstva i spoljašnjeg sveta, način na koji ću ja nešto doživeti, a potom i preraditi. Tako tragam za sopstvenim identitetom umetničkim sredstvom. Rad je većim delom vođen unutrašnjim nagonom, mojim istraživanjem i iščekivanjem šta ću na kraju toga dobiti. Ono što je realno predstavlja referencu za rad preko koje se viđeno transponuje u nešto ličnije. Doživljaji se iskazuju kroz boju, sloj i tok. Predeli koji dominiraju na slikama došli su kao najpogodniji motiv za izražavanje ove vrste slobode i same kompozicije. Kombinovanjem elemenata u tehnici kolaža igra postaje neograničena, pa su vođeni onim što se meni čini kao najbolje vizuelno rešenje koje mi pomaže i u mediju slike. Kako su mahom praćeni idejom pravljenja novih memorija korišćenjem starih fotografija, ono čemu težim u daljem radu je približavanje kolaža i slike, pojavljivanjem figure na njoj.



Anja Arambašić









Rođena je 1999. godine u Pančevu. Student je četvrte godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi prof. Branka Rakovića.


 


 



Datum objavljivanja: 07.03.2022.