Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Animal Symbolicum Mine Aleksić

U petak, 19. juna u 20 časova u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se samostalna izložba autorke Mine Aleksić, pod nazivom, "Animal Symbolicum". Izložba traje do 2. juna.

 


Mina Aleksić u svom radu koristi uglavnom kolaž, akril, ulje na platnu, prepoznatljiv je i uticaj grafike. Inspirisana je psihološkim pristupom umetnosti, Art terapijom i simbolizmom. Zbog toga se njeni radovi mogu posmatrati kao rezultati Art terapije primenjene na umetnika samog, odnosno kao ekspresije najdubljih emocija i stanja duha kroz koja je on u datom trenutku prolazio.

Polazeći od sebe - individue, ona nam, simboličkim izrazom, prenosi čitav niz emocija i asocijacija koje se mogu javiti u čoveku zagledanom u svoj život, budućnost, prošlost…

Često jakih boja i oštrih kontrasta, nalik spoju dečijeg i primitivnog slikarstva, radovi Mine Aleksić veoma neposredno komuniciraju sa emotivnim bićem  posmatrača, ne ostavljajući ga ravnodušnim. 


Mina Aleksić je rođena 1981 u Beogradu. Diplomirala je 2008. godine na Akademiji lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti) u Firenci, odsek slikarstvo u klasi Prof. Andrea Granchi. Trenutno živi i radi u Beogradu.


Izložbe:


Izložba "Accademia in mostra" u Firenci 2006 i 2007 godine


"Prolećna izložba" Galerija Stara  kapetanija, Zemun, 2009. godine


Izložba "Firentinski zapisi" Beograd, Galerija dvorište "Ada", 2008. godine


Organizacija izložbe "Telo" povodom obeležavanja internacionalnog dana ukidanja ropstva, Beograd, KC Rex, 2008. godine




Izložba će biti otvorena do 02. jula 2009. godine


Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova


Ulaz je besplatan


Portfolio Galerija '73


 


 


Datum objavljivanja: 15.06.2009.