Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Andrej Tišma, Communication : Art - Radovi 1972-2012.

U petak, 6. decembra 2013. u 19h u Kino sali MSUV biće prikazani internet radovi Andreja Tišme, uz komentar autora. Tekuća retrospektivna izložba ''Andrej Tišma, Communication : Art - Radovi 1972-2012. traje do 15. decembra ove godine. Kustos izlozbe: Vladimir Mitrović


 


Retrospektivna izložba Andreja Tišme ''Communication : Art'' obuhvata njegovo kompletno multimedijalno stvaralaštvo nastalo u periodu od 1972-2012. godine. Na izložbi su prikazane serije Tišminih pečata, uvećani printovi iz vise tematskih serija, dokumentarni printovi sa performansa, potom nekoliko serijala Polaroid fotografija, kao i celokupan veb-art opus, odabrani video radovi i serije digitalnih printova, od kojih se neki po prvi put izlažu. Kao poseban segment izlozbe predstavljeni su Tišmini zvučni radovi. U dokumentacionom delu postavke prikazani  su njegovi konceptualni i akcioni radovi iz sedamdesetih i osamdesetih godina, kao i brojni katalozi, knjige i autorska izdanja drugih publikacija.



Izložbu prati i monografski katalog sa tekstovima domaćih i stranih istoričara umetnosti i likovnih kritičara koji su pratili Tišmin dugogodišnji rad. Tokom trajanja izložbe biće organizovani i prateći sadržaji – stručna vodjenja, susreti sa umetnikom kao i programi posvećeni pojedinačnim segmentima Tisminog stvaralaštva – muzika, video i veb umetnost.



http://www.atisma.com


 



Datum objavljivanja: 06.12.2013.