Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Andrea Novićević: Pre upotrebe proučiti upustvo

U ponedeljak, 11. septembra u 19 časova u UK Parobrod otvaranje izložbe „Pre upotrebe proučiti upustvo“, autorka izložbe je Andrea Novićević. Izložba je otvorena do 29. septembra 2023. godine.

Andrea Novićević: Na glavu si mi se popela



 


Izložba „Pre upotrebe proučiti uputstvo“ ukazuje na neistraženost sopstvene individualnosti koja vapi za instrukcijama. Kroz kombinaciju grafika crteža i slika koncepcija je sastavljena u formi kritike ljudske gluposti utemeljeno na cinizmu i sarkazmu.



Kalup društvene konstrukcije koji je lišen introspekcije, rezultira lažnim predstavama o sebi koje redovno negujemo. Dok nas odbrambeni mehanizmi čvrsto drže na zemlji, naša glava se uzdiže na mesto gde niko ne može ni da je vidi, a kamoli dotakne.



Uputstvo koje se kroz postavku nudi poziva da zagrebemo ispod društvene konstrukcije i sagledamo jedini lek za ljudsku glupost - samospoznaju.



Andrea Novićević, rođena 2000. godine, je diplomirani dizajner i vizuelni umetnik. Ličnim brendom i pseudonimom pod kojim se predstavlja - Djisus, istupa angažovano i osvešćeno prema svakodnevnici koju posmatra. Teži ka direktnoj komunikaciji sa publikom uz negovanje ironičnog narativa. U stvaralaštvu, pored minimalističkih i jasnih plakata, koristi i spontanu narativnost crteža kao osnovnog medijuma. Istražujući horizonte svoga uma, projektuje kroz ličnu prizmu svet unutar i oko sebe konceptualno i koncizno a pre svega duhovito. Brend nastoji da stvori intrapersonalni momenat, koji će navesti posmatrača na poistovećivanje sa idejnom temom. Trenutno iza sebe ima četiri samostalne izložbe i preko deset grupnih.


 



 


Datum objavljivanja: 05.09.2023.