Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Andrea Novićević: Lijem suze originl

Galerija Milorada Bate Mihailovića Kulturnog centra Pančeva izložba plakata autorke Andree Novićević pod nazivom, "Lijem suze original". 7 – 23. aprila 2023. Otvaranje: 7. april, u 19.00

 



 


Postavka izložbe je inspirisana introspekcijom i emocijama koje ona nosi. Jednostavni grafizmi u kombinaciji sa fotografijom i instalacijom u prostoru, uvlače posmatrača u sirovost i bezizlaznost unutrašnjeg sveta. Naša emotivna priroda često biva pokrivena raznoraznim slojevima zaštite, koja je u ovom slučaju prikazana kroz humor koji varira od ironije preko banalnosti do cinizma. Kratke pisane forme obiluju ranjivošću i težinom. Emocije koje obrađujem uvlače posmatrača u apsurdan tok vremena u kojem živimo. Iskrena i sirova plakatska umetnost rezultat je dugogodišnjeg rada kroz idejno i lično sazrevanje.







Andrea Novićević je rođena 2000. u Beogradu. Završila je Školu za Dizajn 2019. i trenutno studira na Fakultetu primenjenih umetnosti odsek grafički dizajn. Dobitnica je nagrade fondacije Anja Vera Čolić za istaknuto likovno stvaralaštvo. Aktivan je učesnik na mnogobrojnim konkursima međunarodnog i regionalnog tipa.

Ovo je njena treća samostalna izložba. Trenutno razvija sopstveni brend Djisus koji se bazira na negovanju ironičnog narativa uz zdravu dozu humora. Sa ciljem da stvori intrapersonalni momenat, koji će navesti posmatrača na poistovećivanje sa idejnom temom.



Oktobar, 2022. Djisus loves you, Muzej grada Beograda, Zavičajni muzej Žarkova.

Oktobar 2022. Dobro jutro- nikome!, Dom kulture Studentski grad.




djisuslovesyou.com


 



Datum objavljivanja: 05.04.2023.