Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Anatomija podsvesti

Kolektivna izložba "Anatomija podsvesti" autora izložbe Milana Markovića, donekle je izraz kontinuiteta sa prošlogodišnjim pokušajem novog-Novembarskog salona, sada za kraj godine, izvesnog ovogodišnjeg likovnog i galerijskog regresa.


 


Milan Marković je poštovalac umetnosti i umetnik koji je sa grupom autora izlagao na izložbi “Budućnost srpske umetnosti” u Parizu u februaru 2016. godine. Na toj izložbi je upoznao neke od autora ove izložbe, ali i probleme sa kojima se suočavaju naši perspektivni mladi umetnici.


"Umetnici se suočavaju sa problemom da se izbore za prostor na izuzetno konkurentnom medijskom tržištu koje je i gluvo i slepo za sadržaje kulture. Ako uzmemo u obzir i konstantan rad na razvoju jedinstvenog umetničkog izraza, za sopstvenu promociju im ne ostaje mnogo vremena. Moj cilj je da adresiram ovaj problem i pokušam da im makar malo pomognem u promociji zahvaljujući svojim ličnim kontaktima, a da njima ostane više vremena da se bave onim što najbolje znaju - svojom umetnošću."                      


Učesnici izložbe su: Andrej Konopek, Nemanja Okiljević, Stefanija Mihajlović, Tijana Kojić, Una Nikolić, Zdravko Janković


Izložba je neprofitnog karaktera, a njenu realizaciju pomogli su partneri izložbe: UK Parobrod, Coca-Cola Hellenic Group, Art Zona, Radovača rakija i Movie kitchen – catering.


 


 



 


Datum objavljivanja: 19.12.2016.