Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Anastasija Pavić: BABYGIRL

Otvaranje izložbe BABYGIRL u Kulturnom centru Dorćol. Sreda 11. maj od 19h Mike Alasa 48.

 



 


Izložbom "BABYGIRL" nastavljamo realizaciju godišnjeg programa koji smo uredili u Kulturnom centru Dorćol. Na samostalnoj izložbi Anastasije Pavić, biće izložene fotgrafije nastale u saradnji sa fotografom  Goranom Popovskim. Takođe će biti izložen kostim dizajnera Strahinje Tabakovića. Kustoskinja izložbe je Dunja Petković.



„Babygirl je izložba koja ističe komunikativni aspekt savremenih odnosa, njenih granica i ostavlja prostora za tumačenje zavisnosti u kontekstu muško-ženskih odnosa. Nadovezujući se na početna pravila u odnosima, nastavljamo da zajedno postojimo i menjamo se, dok karakteristike pojedinca uvek ostaju suštinski nepromenje. Korigujemo se prema osobi sa kojom kreiramo zajednicu, tražeći nešto što nam nedostaje, što stvara dinamiku odnosa, pužajući, dajući, pružajući, dajući. Fluidnost je prisutna kroz davanje i pružanje, a oblici se ne menjaju, samo prelaze iz jednog u drugi. Izložba provocira i otvara pitanja opasnosti prepuštanja i da li ona nužno znače predaju ili je to samo vrsta zdravog oslanjanja na drugu osobu.“ -  navodi kustoskinja Dunja Petković u tekstu o izložbi.



Anastasija Pavić (1998) studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za Nove medije u klasi Zorana Todorovića. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. U svojoj umetničkoj praksi obradjuje savremena društvena pitanja poput post-cyber feminizma, konzumerizma, medjuljudskih odnosa i uticaja interneta na društvo. Svoj umetnički izraz pronalazi u medijumu performansa, fotografije, kolaža i crteža.



Dunja Petković (1995) Živi i radi u Beogradu. U svojoj kustoskoj praksi nastoji da preispita odnose medotološki pristupajući problemima i uspostavi vezu između reči, dijaloga i komunikacije u vizuelnoj umetnosti. Autorka je izložbe ,,Ne buljite tako romantično’’, a organizovala je i izložbe ,,Prostor odraza’’ i ,,Hard pressed’’. Deo je organizacionog tima Bijenala mladih i trenutno je umetnička saradnica na projektu ,,Nejednakost kao praksa’’ u okviru programa Next Generation pod pokrivetljstvom Goethe instituta u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 09.05.2022.