Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Anarho šankeri

Anarho šankeri su nezavisni samoupravni kolektiv. Kolektivu može da se priključi
svako ko želi da se uključi u rad na projektu "Samoupravni šank", a formiralo ga je
nekoliko članova i članica Anarho-sindikalističke inicijative (ASI).

 


Kolektiv će od 21. marta nadalje, svakog radnog dana od 15-18 časova, predstavljati publici i posetiocima/posetiteljkama REX-a neke principe samoorganizovanja i samouprave, na primeru vođenja šanka i kafea. Svi poslovi i usluge karakteristični za poslovni i socijalni punkt kakav je šank, biće praktikovani na konkretan ali i simboličan način, kroz istraživanje referenci datog ekonomskog i političkog konteksta. Anarho šankeri su, u narednom, probnom periodu projekta KAFE NOVI DRUŠTVENI ODNOSI, grupa radnika i radnica u aktivnom susretu sa organizacionim i komunikacijskim prednostima i problemima koji iz ovakvog koncepta proizilaze. Svoje ideje i iskustva rado će deliti sa publikom.



KAFE NOVI DRUŠTVENI ODNOSI je deo debatnog programa Kulturnog centra REX. Odvija se u ulaznom holu REX-a, kroz proces afirmisanja, diskusije i generisanja ideja o novim ili već nastalim, o očekivanim ili priželjkivanim, zaboravljenim ili idealizovanim društvenim odnosima, a u setingu imaginarnog kafea. Učesnici/učesnice i akteri/akterke projekta nalaze se u ulozi domaćina/domaćica i posetilaca/posetiteljki šanka i kafea, gde se izborom ponude, iniciranjem razmene, diskusije, pratećih programa, dakle ukupnim konceptom organizacije, vođenja i

dokumentovanja događanja, predstavljaju konstrukcije novih, prikazi prošlih ili dekonstrukcija postojećih društvenih odnosa. Standardno okruženje i oprema za izvođenje projekta je šank u hodniku REX-a, sa pratećom opremom i mogućnostima za pripremu i posluženje pića i hrane, emitovanje audio i vizuelnih materijala.




Projekat je nekomercijalne prirode, finansiraju ga sami učesnici/učesnice uz organizacionu i produkcijsku pomoć Kulturnog Centra REX. Tokom ove godine priliku za učešće u ovom eksperimentalnom programu dobiće cetiri do šest pojedinaca-pojedinki ili grupa.


 


 


Datum objavljivanja: 20.03.2009.