Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Anamarija Vartabedijan: My life

U utorak, 22. marta u 19 sati u Galeriji Singidunum, otvara se samostalna izložba autorke Anamarije Vartabedijan, pod nazivom, "My life / Slike iz života". Izložba traje do 1. aprila.


 


Otvaranje izložbe - nastup beogradske punk and roll grupe S.U.S. kojima je posvećen jedan triptih. Posebna projekcija dva kratka videa Mačevanje i umetnost i My Life / Slike iz života.




Izložba grupnih i pojedinačnih portreta, crteža u kombinovanoj tehnici na papiru i platnu, pod nazivom My Life / Slike iz života je inspirisana ličnostima iz mog okruženja, ljudima sa kojima delim slična interesovanja, provodim vreme i sarađujem na različite načine. Deo izložbe je posvećen i mojoj najbližoj okolini, porodici i ljubimcima. Portretisani likovi su uhvaćeni u karakterističnim emocijama, predstavljeni su njihovi odnosi i specifična energija kojom blistaju u svojim kreativnim naporima. Deleći sa njima i najbolje trenutke naših zajedničkih stremljenja da ostvarimo raznovrsna kreativna nastojanja kojima smo kroz život posvećeni, rodila se želja da to bogatstvo, lepezu likova, doživljaja i energije, iznesem kroz ličnu prizmu i svoj emotivni doživljaj pred publiku. Portreti su ponekad postavljeni u lokalitet Beograda, mog rodnog grada i grada u kome živim i dišem, tako da se na crtežima može prepoznati Ušće i Ratno ostrvo, Kalemegdanska tvrđava i reke, Studentski park, Kapetan Mišino zdanje ili Akademija nauka i umetnosti.



Projekcija autorskog video rada Mačevanje i umetnost - koji predstavlja prezentaciju crteža - triptiha nastalog 2010. godine Društvo mačevalaca Sveti Đorđe i mog mačevalačkog performansa (borbenim i istorijskim mačevanjem se bavim deset godna) je sastavni deo ove izložbe. Kao i kratkog biografskog videa My Life/ Slike iz života.

 

Anamarija Vartabedijan


 



Datum objavljivanja: 20.03.2011.