Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ana Stojković: Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo

Izložba crteža Ane Stojković "Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo" biće otvorena je u Malom likovnom salonu. Izložba će moći da se pogleda do 25. novembra.

 



 


„*5 HTP + SAMe uz dodatak Vitamina B6, Vitamina B12 i inozitola predstavlja sjajnu kombinaciju najbitnijih sastojaka koja: brzo podiže nivo raspoloženja i čini vas srećnim – brzo podiže nivo hormona sreće SEROTONINA – efikasno otklanja posledice stresa i anksioznosti – VRAĆA SAMOPOUZDANJE – ima povoljan uticaj NA ZDRAV SAN. 5-HTP + SAMe STRESS & MOOD je dodatak ishrani koji ima klinički dokazane pozitivne efekte kod blažih depresivnih stanja i nesanice. Doprinosi celokupnoj mentalnoj ravnoteži za OPUŠTEN I SREĆAN DAN! Brzo podiže nivo energije i smanjuje osećaj zamora tokom dana. SAMO 1 KAPSULA DNEVNO učiniće vas brzo opuštenim i srećnim. Preparat deluje već posle 30 minuta, a u nekim slučajevima kod jako smanjenog nivoa hormona sreće SEROTONINA optimalni rezultati se dobijaju već posle 7 dana redovne primene. Više SEROTONINA = više SREĆE!



Usred okolnosti u kojima sam se našla (bila sam bila primorana da pijem razne lekove) pažnju mi je privlačila masovna medijska propaganda lekova i suplemenata. Instant rešenja za različite tegobe, od prehlade do mnogo ozbiljnijih problema, nuđena su umedijima svakodnevno, izrabljujući težnju ljudi za boljim životom.



Preispitivanje opšteg stanja u kojem se nalazimo kao društvo je racionalno poteglo i skeptičnost koja nije postojala ranije. Da li smo mi zapravo samo savršeni konzumenti proizvoda koji nam zapravo i ne trebaju? Da li zaista postoji samopouzdanje zapakovano u kapsuli, koje se nakon unošenja u organizam raspakuje i postane deo naše ličnosti?



 



ana-stojkovic-_put-ka-opustenom-i-srecnom-danu_-150x192cm-ugljen-na-papiru-2021.ana-stojkovic-_tamni-vilajet_-146x194cm-ugljen-na-papiru-2021.-

Zanimljivo je da te proizvode kupujemo ne dovodeći u pitanje njihov sastav, njihov pravi sadržaj – da li nam zaista pomaže ili šteti?



Tema kojom se trenutno bavim – upotreba pilula u savremenim okolnostima – nastala je kao reakcija na izgrađenu, nametnutu potrebu za njima. Radovi nastaju kao upozorenje na probleme koje može da izazove oslanjanje isključivo na ovakvu vrstu „rešenja”. Očuvanje zdravlja, kao jedan od prioriteta svakog čoveka, polazi od životnih okolnosti, društvenih presija, utilizacije ličnog vremena. Mi kao društvo treba da izgradnjom novih socijalnih struktura i konstelacija doprinesemo brisanju potrebe za veštačkim pojačivačima dobrog raspoloženja.



Pilule na crtežima imaju sugestivni karakter, izranjaju iz mase koja bi mogla biti i netaknuti pejzaž. Dok zapravo grade atmosferičan prikaz duševnog ili psihičkog stanja, one deluju iz dubine radova, kao nesvesna poruka. Postupkom crtanja (brisanjem i odsustvom boje) sugerišem stanje anksioznosti i neizvesnosti.



Uz veliki format dodatno skrećem pažnju na dominantnu, potencijalno obuzimajuću ulogu koju imaju u našem životu.



Crteži su nastali bez predložaka i skica, spontanom i intuitivnom gradnjom uz dozu neizvesnosti njihovog konačnog ishoda (kakvu osećamo i prilikom upotrebe tableta i ishoda dejstva).” Ana Stojković



*reklama za HORMON SREĆE U TABLETI – 5 HTP + SAMe



Ana Stojković (Beograd, 1993)



Osnovne (2020) i master (2022) studije završila u klasi profesora Dobrice Bisenića na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno na doktorskim studijama. Član je ULIS-a „Milena Pavlović Barili“ od 2019. godine. Grupno izlaže i učestvuje u umetničkim projektima od 2018. godine.



Samostalne izložbe:



2019. Beograd, galerija Polet, „Zbrda- zdola“ (sa Tamarom Krstić i Anjom Čelebić)



2022. Beograd, galerija BLOK, „Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo”


 



Datum objavljivanja: 17.11.2022.