Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ana Petrović & Milorad Panić: Ognjište

Galerija`73. Beograd, Požeška 83а, 14. septembar u 19 časova do 21. septembra 2015. godine, samostalna izložba skulptura Ane Petrović i Milorada Panića: "Ognjište“.


 


Ana Petrović magistrirala je 2008. godine na Fakultetu likovnih umetnosti uBeogradu  u klasi profesora MrđanaBajića. Usavršavala se na École Nationale Supérieur des Beaux Arts de Paris.Trenutno je na doktorskim studijama na FLU. Član je ULUPUDSa i ULUSa kaosamostalni umetnik. Učestvovala je na više grupnih izložbi u Beogradu i  Parizu. Imala je četiri  samostalne izložbe. Živi i radi u Beogradukao nastavnik  Likovne kulture.



Milorad Panić diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2013. Trenutnoje na doktorskim studijama na istom fakultetu. Član ULUSa od 2010. a u statususamostalnog umetnika od 2011. godine. Učestvovao na brojnim  izložbama od kojih su sedam samostalnih kao i na simpozijumima i kolonijama  u zemlji i regionu. Dobitnik više nagrada odkojih je najznačajnija Ulusova nagrada Zlatno dleto 2011. Rođen 1980.godine u Beogradu. 



Beogradskoj publici predstaviće se izložbom skulptura sa tematikomispitivanja relacije unutrašnjeg i spoljašnjeg u formi nekog organizma, jezgrai ljuske kao pozitiva i negativa. Istraživanje unutrašnjosti same materije krozpreoblikovanje različitih organskih formi čija je unutrašnjost iscurela alisama ljuska predstavlja trag i zapis o životu...


Izložba će biti otvorena do 21. septembra 2015.godine.


 



Datum objavljivanja: 11.09.2015.