Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Alex Wissel: Lonely planet, dirty laundry

Prezentaciju rada Aleksa Visela (Alex Wissel) iz Diseldorfa koji će u Galeriji FLU
u ponedeljak 29.9.2014. godine u 18 časova prikazivati trejler svog filma u nastajanju pod nazivom "Lonely planet, dirty laundry".


 


Aleks Visel, umetnik iz Dizeldorfa (rođen 1983. godine u Nemačkoj), na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Srbiji, predstavlja rad koji tematizuje aktivnosti takozvanog kluba za usamljene – Singl kluba. Po autoru rad Single club predstavlja socijalnu skulpturu. Ovaj projekat odvijao se u Dizeldorfu u periodu od 2011. do  2012. godine. Tokom jedne godine, svakog meseca se održavao dvadesetčetvoročasovni event u podrumu kafea u blizini glavne železničke stanice. Povodom svake od ovih dvanaest večeri, Aleks Visel je pozivao različite umetnike, ne samo da osmisle i dizajniraju enterijer podrumskih prostorija kluba u potpunosti iznova, već i da stvore jedinstvenu atmosferu pozivanjem različitih bendova, di džejeva, plesača…Tokom godine postojanja Single club-a, svaki događaj je sniman.  Scenarista i reditelj Jan Boni u saradnji sa Viselom, i dalje radi na igranom filmu koji razrađuje ovaj projekat. Dokumentarni materijal, sniman tokom večeri koje su organizovane, biće korišćen zajedno sa režiranim scenama, a koje su do određene mere zasnovane na istoriji Single club-a i ljudima koji su ga posećivali.



Na prezentaciji u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti  biće prikazana najava/trejler filma i radovi na papiru.



Radovi na papiru deo su serije plakata koji takođe predstavljaju najavu filma. Radeći na ovom projektu Visel je kreirao 24 filmska plakata na različitim jezicima.


 


 



Datum objavljivanja: 29.09.2014.