Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Aleksandra Rakonjac: Svetlucanje u nama

U četvrtak, 31. januara 2019. godine, sa početkom u 19 časova otvaranje izložbe radova od papirne pulpe, autorke Aleksandre Rakonjac, pod nazivom "Svetlucanje u nama - Twinkle Within Us".

 



Fasciniranost svetlošću koja je prisutna od njenih prvih radova na intenzivno kolorističkim pejzažima rađenim klasičnim slikarskim tehnikama ostaje prisutna i transformiše se u interesovanje za transcendentalnu svetlost u nama samima. Usredsređujući se na emotivno - spiritualna dešavanja, ova umetnost na trenutak nas udaljava od dnevnih aktuelnosti i obraća pažnju na filozofski aspekt postojanja. Na ono što nosimo sa sobom posipajući kao zvezdanom prašinom  iza sebe i ostavljajući tako svoj otisak na Zemlji.

Radovi na izložbi Svetlucanje u nama-Twinkle Within Us  su rađeni papirnom pulpom, bojenom u procesu rada, delovi su povezani najlonskim koncem u jedinstvene instalacije.

 

Aleksandra Rakonjac rođena je 1966.  godine u Beogradu. Studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti  u Beogradu završila je u 1990. a post-diplomske studije na istom fakultetu 1993. Tokom studija nagrađivana  je nagradom za crtež, za mozaik i sliku.

Dobitnik je nagrade Mali pečat Grafičkog kolektiva 1997. i nagrade Function konkursa iz oblasti slikarstva 2003.

Pored slikarstva bavi se grafikom i umetnošću ručno rađenog papira.

Do sada je izlagala na 13 samostalnih i mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a  i samostalni umetnik.



Izložba će trajati do 12. februara 2019.g.


 



Datum objavljivanja: 28.01.2019.